רישום פטנט
יש לכם רעיון פנטסטי ואתם רוצים להוציא אותו אל האור? אתם עמלים על הרעיון כבר כמה שנים ומתאפקים לא לספר לאף אחד כי אתם יודעים שהרעיון ירעיד את השוק? אין ספק כי רישום פטנט הינו חלומם של רבים, הנרתעים עוד לפני שהתחילו את התהליך של הגשת הבקשה לרישום פטנט. אז מה עושים כדי לא להתייאש מההתחלה והאם באמת מדובר בתהליך כה מייגע?
רישום פטנט – כל הסודות
הלכה למעשה, מדובר בתהליך בירוקרטי המתאפיין בתכונות ודרישות ספציפיות, כמעט כמו בכל תחום המכבד את עצמו. להליכים ולתנאים הנדרשים לצורך רישום פטנט יש רציונל ברור למדי: אילו היו מאושרים בקלות כל הפטנטים, אזי היה מתקיים מעין מצב של "זילות הידע" המצדיק את רישום הפטנט.
מסיבה זו, בעת הגשת בקשה לרישום פטנט על המבקש לחשוף את כל פרטי המידע שידוע לו כי הם כבר ידועים וגלויים ואינם מהווים חלק מהמידע שגילה במסגרת הפטנט שהוא רושם. רישום הפטנט מצריך גם חשיפה של כל ההליכים שהביאו לגילוי המידע על מנת למנוע מצב של גניבת מידע ועוד.
על מגיש הבקשה להוכיח כי אכן יש לו זכויות בתהליך וזכויות על הפרויקט ואם אינו נמנה על ממציאי הפטנט עליו להסביר מדוע יש לו זכויות בבעלות על הפטנט. סוגיות אלו מהוות חסמים ומערימות קשיים, במיוחד לאור העובדה שרישום פטנט מצריך ידע מקצועי ביחס לאופן ההתנהלות הרצוי והניסוח המתאים לצורך הגשת בקשה לרישום פטנט בצורה הנכונה.
על מנת להבטיח כי הגשת הבקשה לרישום הפטנט תיהנה מסיכויים גבוהים לאישור, רצוי לפנות אל איש מקצוע שזו היא ההתמחות שלו. עורך פטנטים הוא מי שרכש ידע רלוונטי בתחום, עבר התמחות של שנתיים לפחות, קיבל את האישור וההסכמה של משרד רישום פטנטים, משלם את המסים המתאימים ויש לו תואר מדעי או הנדסי בתחום הרלוונטי מאחד מהמוסדות המוכרים להשכלה גבוהה.
הבחירה בעורך פטנטים מבטיחה כי רישום הפטנט והגשת הבקשה ייערכו באופן התואם את התחום בו הפטנט מוגש, כמו גם את האופן בו יש להגיש את הבקשה בצורה הטובה ביותר.