מהי אחריות נושאי משרה ומדוע מומלץ להתייעץ עם עו"ד לפני חתימה עליה
תאגידים קיימים בכל מקום בעולם, וכך גם בארץ. אל התאגיד חוברים למעשה חברי דירקטוריון, מנכ"ל שמנהל את התאגיד בפועל ובעלי המניות שבאותה חברה שהונפקה. חברי דירקטוריון ידועים גם בתור נושאי משרה אשר להם יש אחריות מאוד כבדה עבור קביעת מדיניות התאגיד והפיקוח על הניהול בפועל.
אותם חברי דירקטוריון מחויבים לחתום על הסכמים של ניהול ופיקוח זה לשם הגנה על התאגיד עצמו, אך מה לגבי ההגנות עבור כל אחד מאלה בנוסף?
נוהגים במשנה זהירות – הגנות לפני חתימה
כאשר יש אנשים אשר נושאים במשרה החשובה של העברת המלצות הפעולה אל המנכל בפועל, זה מעלה אליהם אחריות מאוד גבוהה בנוגע להצלחת התאגיד או הכישלון שלו. לכן, זה מאוד חשוב לוודא כי כל סוג של הסכם אשר חותמים עליהם נושאי המשרה, שהם חברי הדירקטוריון הוא כזה אשר גם שומר על ניהול תקין של התפקיד בעל משקל רב שיש בידיהם ללא כל השלכות של צרכים אישיים על ביצוע התפקיד בצורה נקייה מאינטרסים.
את זה עושים על ידי התייעצות בפני עורך דין אשר בקיא בתחום הזה של חוזים והסכמים של תאגידים, וזאת על מנת לוודא מוקדם ככל האפשר כי ההסכם הזה גם שומר על האינטרסים של נושאי המשרה ולא רק לאינטרסים של ניהול תקין של אותו תאגיד.
חוסכים חיכוכים בהמשך הדרך
זה די נפוץ לשמוע על תאגיד אשר בתוכו התגלעו להם חיכוכים בין האנשים שנמצאים בעמדות של השליטה, או אפילו בין הדירקטוריון שמכהן לבין המנכל שמנהל את התאגיד בפועל. מצב שבו מתגלע לו סכסוך בהחלט יכול להיות סיטואציה שעתידה להתרחש בכל סוג של תאגיד, ולכן, אם משכילים לבצע את כל המעבר על התרחישים האפשריים ואת מה שיכול לסייע לכל אחד מאלה להתקדם אל עבר סגירה מסודרת על פני יצירה של תוהו ובוהו.
עבודה עם עורכי דין אשר יודעים כבר להעלות כל מיני תרחישים ולהיערך אליהם מבחינה חוקית עם חוזים והסכמים מבעוד מועד, חוסכים הרבה מאוד כאב ראש בהתנהלות של תאגידים באופן שוטף וללא יותר מידי הפרעות שאותן ניתן למגר מבעוד מועד.